Veel gemakkelijker wordt het niet: kikkererwten met spinazie en paddenstoelen
Dit is dé oplossing voor op warme dagen, eenzame dagen, dagen vol snotterijen, luie dagen, inspiratieloze dagen, drukke dagen! Wanneer zo'n dag zich opdringt, ik neig naar junk food en ergens toch beter weet - het gebeurt - is het blik met 400 gram kikkererwten in mijn voorraadkast (een tip hier! Nvdr) mijn dankbare compagnon.
NODIG
(voor 4 personen)
1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
1 teentje knoflook, geperst
200 à 300 gram bladspinazie, grof gescheurd
Een bakje paddenstoelen of eekhoorntjesbrood, grof gesneden
Feta
1 bouillonblokje paddenstoelen
Olijfolie
Peper en zout, uit de molen
DOEN
Verwarm een scheut olijfolie in een diepe, ruime braadpan. Doe de paddenstoelen in de pan, samen met de knoflook. Bak aan.
Voeg de spinazie toe wanneer de paddenstoelen bijna gaar en aangebakken zijn. Giet een beetje vocht bij in de pan tot net onder de spinazie. Verkruimel het blokje bouillon en draai het vuur iets hoger.
Voeg de afgespoelde kikkererwten en de feta toe. Laat even mee warmen. Kruid af met peper en proef of het gerecht nog zout vraagt.
Haal van het vuur wanneer de spinazie geslonken is.
TIP
Niet zo'n zin in veggie? Feel free om er een stukje kip of witvis aan toe te voegen.
Reacties
Een reactie posten